Annons

"Den som vill får tag i det"

Att få tag på folköl, cigaretter och snus är inte det minsta svårt. Det intygar kompisarna och provköparna Mattias Petersson, Kim Larsson och Alexander Hultman.
Trelleborg • Publicerad 17 juni 2008
Varken Alexander Hultman, Mattias Petersson eller Kim Larsson blev förvånade över att de fick köpa tobak och öl utan att behöva legitimera sig. Bild: Claes Nyberg
Varken Alexander Hultman, Mattias Petersson eller Kim Larsson blev förvånade över att de fick köpa tobak och öl utan att behöva legitimera sig. Bild: Claes NybergFoto: 

Allra enklast är det utanför Trelleborgs tätort.

– Där kunde man i princip köpa var som helst. Jag tillfrågades bara om leg på två-tre ställen, berättar Kim Larsson som sammanlagt besökte åtta försäljare i bland annat Skegrie och Anderslöv.

Annons

– Ofta kan man säga att man glömt plånboken hemma om de frågar. Då får man köpa, tillägger Mattias Petersson som provköpte i Trelleborg.

Ingen är däremot förvånad över resultatet i undersökningen.

– Nej, den som vill får tag i det. Det gäller bara att känna till vilka ställen som säljer, säger Alexander Hultman.

Men de tre tror inte att tillgången på folköl påverkar fylleriet.

– Nej, det är inte så många som vill ha folköl i vår ålder precis. De som dricker vill ha annat, säger Kim Larsson.

Vid provköpen var det lika vanligt att äldre som yngre expediter sålde till ungdomarna.

– Ofta tror jag nog att de unga är mer försiktiga eftersom de kanske har lättare att bli av med jobbet, säger Kim Larsson.

Ola Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons