Annons

"Den hoppade rakt emot mig"

Strax innan klockan åtta på torsdagsmorgonen hade Ben Benrabah just släppt ut sina små hundar i sin trädgård på Gränsgatan. Då såg han vad han först trodde var en stor häst ute på gatan.
Trelleborg • Publicerad 30 juni 2011
Älgen inne i Ben Benrabahs trädgård.
Älgen inne i Ben Benrabahs trädgård.Foto: 

Han förstod strax att det inte var en häst utan en älg.

– Jag blev helt paff. Jag har bara sett älgar på bild tidigare, så det var en upplevelse, säger han.

Annons

Medan hundarna sprang in i huset såg han hur älgen tog sig in i en grannträdgård. Han sprang in och ringde polisen och tog sedan med sig kameran ut. Han lyckades fotografera älgen men försökte samtidigt hålla sig på ett tryggt avstånd. Han visste att det ibland leker barn i grannens trädgård och ville kontrollera att det inte gjorde det denna gång.

– Jag kollade om där var folk och då upptäckte den mig. Den hoppade rakt emot mig, rakt över grinden. Jag hann precis in i huset.

Älgen fortsatte uppför Gränsgatan och sedan in på Möllaregatan. Ben Benrabah tror att älgen blev aggressiv för att den blev rädd.

– Den kände sig hotad och förstod att den inte kunde komma vidare från trädgården på något annat sätt. Det var därför den hoppade över grinden, säger han.

Louise Löfgren
Mia Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons