Annons

Den enes bröd...

Palmstadens taxi behöver nyanställa, flytta till större lokaler och köpa nya bilar.
Trelleborg • Publicerad 3 juni 2009
Ziyat Adiguzen, Afshin Khosravani, Behzad Shiravand och Kristina Johansson på Palmstadens taxi ser fram emot mer jobb när kontrakten om färdtjänst och särskoleresor är underskrivna. Foto: Claes Nyberg
Ziyat Adiguzen, Afshin Khosravani, Behzad Shiravand och Kristina Johansson på Palmstadens taxi ser fram emot mer jobb när kontrakten om färdtjänst och särskoleresor är underskrivna. Foto: Claes NybergFoto: 

Afshin Khosravani, delägare, glädjer sig och välkomnar personalen från Trelleborgs taxi att jobba hos honom.

– Det blir mer jobb och jag kommer att tjäna mera pengar, säger Zivat Adiguzen och skrattar.

Annons

Han kör för Palmstadens taxi sedan två år tillbaka, dotterbolaget till Brevduvetaxi AB som vann den kommunala upphandlingen om färdtjänsten och särskoleresorna. När kontrakten väl är undertecknade väntar nyinvesteringar och nyanställningar.

Kristina Johansson, telefonist, konstaterar att de redan är trångbodda i lokalerna. När de utökar verksamheten i slutet av sommaren behöver de ha plats för minst 30 chaufförer i lokalerna.

Redan 15 augusti tar de över körningarna efter Taxi Trelleborg, om inte Länsrätten beslutar annorlunda. Och Afshin Khosravani har bara gott att säga om konkurrenten som förlorade upphandlingen:

– Taxi Trelleborg har gjort ett jättebra jobb, det blir jättesvårt att ta över efter dem eftersom de skött det så bra. Men vi kommer att klara det, vi har erfarenhet från liknande verksamhet i andra kommuner.

Runt 95- 96 procent av Ringduvetaxis verksamhet består av samhällsbetalda resor såsom färdtjänst, arbetsresor, linjetrafik och särskoleresor, säger Afshin Khosravani. Och, påpekar han, företaget har visat upp en mycket låg procent med klagomål från kunderna.

Samtidigt är han noga med att understryka att ingen kan köra den här typen av trafik som hanterar så många människor och resor varje dag utan att det blir några klagomål alls, det är omöjligt, säger han.

Att Ringduvetaxis bud var så mycket lägre än både Vellinge taxis och Taxi Trelleborgs beror inte på att de har för låga löner menar han:

– Nej, vi ligger på kollektivavtalen och lite över.

I stället handlar det om att de dirigerar verksamheten så att chaufförerna och bilarna används så effektivt som möjligt. Minimalt med tid ska tillbringas inne på kontoret över en kopp kaffe.

När TA vill ta en bild och tala med några av chaufförerna finns ingen inne på kontoret och Afshin får ringa runt för att hitta någon som är i närheten – "du ser själv" säger han.

Annons

– De är ute i sina bilar, de hinner inte komma in till kontoret. Det är därför vi kunnat lägga ett så lågt bud.

Den överklagan som just nu ligger hos Länsrätten vill han inte kommentera förrän de tagit beslut i frågan.

– Det är inte upp till mig att ha åsikter om det. Vi kan bara visa vad vi åstadkommit hittills i branschen.

Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons