Delikatesser flyttar till Idun

Den nya lokalen är mindre, men Idriz Idrizi ändå tror att flytten från Östergatan till Corfitz Beck-Friisgatan är ett steg i rätt riktning. Och hans före detta grannar håller med honom.
Trelleborg • Publicerad 25 januari 2011
Idriz Idrizi byter till mindre lokaler med ett mer centralt läge när han flyttar från Östergatan till Corfitz-Beck Friisgatan.
Idriz Idrizi byter till mindre lokaler med ett mer centralt läge när han flyttar från Östergatan till Corfitz-Beck Friisgatan.Foto: Tomas Nyberg

Idriz Idrizi har drivit sin delikatessbutik Amada på Östergatan i fyra-fem år. Det är önskan om att få plats för servering både inom- och utomhus som får honom att nu flytta verksamheten. Men framför allt är det läget som får styra.

– Det ligger lite snett till på Östergatan. Även om jag har min butik precis i början av gatan upplevs det som långt från centrum, säger Idriz Idrizi.

Han tror att flytten ska innebära ett uppsving.

– Här hoppas jag att det kommer att komma spontankunder utöver mina stamkunder.

Samtidigt som Idriz Idrizi hoppas på en nystart innebär delikatessbutikens flytt slutet på en epok i Trelleborg. Han har nämligen köpt lokalen där Idunbageriet har huserat i cirka 80 år. På senare år har bageriet bytt ägare flera gånger. Den senaste la ut verksamheten till salu bara fem månader efter att hon hade köpt.

– Vi tvingades sälja av hälsoskäl. Om annonsen för bageriet fått ligga ute längre hade vi säkert hittat en ny ägare som kunde ha tagit över men vi kunde inte vänta, säger Jörgen Linder.

Han är pappa till Anna Linder som blev den sista att driva Idunbageriet. Redan den 1 november stängde bageriet och serveringen och vid årsskiftet lämnade hon lokalen.

En lokal som nu renoveras inför Idriz Idrizis planerade nyöppning den 1 februari.

Att det är svårt att driva butik på Östergatan håller delikatesshandlarens grannar med om.

– Det är svårt på Östergatan. Vi kommer inte att förlänga vårt hyresavtal när det går ut i vår, säger Anette Jörgensen som driver klädesaffären Parakeet på Östergatan.

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.