Annons

Delgivning till galleri-ägare

Trots att länsstyrelsen gav Berit Grahn i Smygehamn rätt och menade att byggnadsnämnden borde ge bygglov för hennes galleri och kafé gäller fortfarande byggnadsnämndens avslag. Därför har byggnadsnämnden nu tagit hjälp av polis för att delge Berit Grahn beslutet i nämnden, där hon hotas av vite om verksamheten inte upphör.
Trelleborg • Publicerad 6 augusti 2003

Från 1 augusti gäller ett vite på 30 000 kronor per månad om hon inte slutar med sin kafé- och galleriverksamhet vid väg 9 i Smygehamn. Bakgrunden är att byggnadsnämnden avslog Berit Grahns ansökan om bygglov för att använda sin bostad i Smygehamn även till galleri och kafé. Det tyngst vägande skäl var att fler utfarter på väg 9 i Smygehamn kan äventyra trafiksäkerheten. Berit Grahn överklagade emellertid till länsstyrelsen och fick rätt där. Länsstyrelsen anser att hennes verksamhet borde kunna tillåtas och gav byggnadsnämnden i uppdrag att ta upp frågan på nytt. Byggnadsnämnden har dock valt att i sin tur överklaga länsstyrelsens beslut och där ligger frågan i dag.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons