Annons

Delade meningar om marknaden

Meningarna gick i sär om årets marknad när TA besökte Anderslöv under lördagen. Dålig stämning tyckte några knallar, medan andra var helt nöjda.
Trelleborg • Publicerad 13 augusti 2005

Strumpor, leksaker, varma flottiga munkar, tofflor och dansbandsskivor. Allt går att kränga på en marknad.

I Anderslöv tyckte flera som TA pratade med att det var glest i folkhavet jämfört med tidigare år, något som troligtvis kan skyllas på det dåliga vädret.

Annons

– Marknaden är mest för barnen, tyckte Helen Feuk som köpt lite block och pennor åt dottern Maja. Men det är bra att det inte krockar med Sjöbo eller Kivik marknad. Då hade det varit ännu mindre folk här.

Tommie Magnusson, som botaniserade bland skivor i ett stånd, tyckte det är synd att Anderslöv bara har en marknadsdag, när Trelleborg får ha två. Hos knallarna gick åsikterna i sär.

– Det har varit jättedåligt jämfört med tidigare år. Särskilt i morse, då kändes den dåliga stämningen av, tyckte Kristina Persson som sålde kuriosasaker till låga priser.

För andra hade det dåliga vädret inte lika stor inverkan på försäljningen.

–Just nu är det lite stiltje i försäljningen, annars har det gått bra, sade Thea Bengtsson från Malmö som levererade varma nyfritterade munkar i sitt stånd.

– Jo, Anderslöv är bra, det är en köpstark marknad, instämde hennes kollega Stig Lundkvist.

Även Erik Persson, knalle som sålde Johnny Cosy och hans landskronasound på löpande band, tyckte det var lyckat i Anderslöv.

– Procentuellt sett lönar sig små marknader bättre än de stora. Hyran är lägre och man säljer mer.

När mörkret sänkte sig över Anderslöv värmde bandet Pulz upp den kyliga kvällen. Dansbanan fylldes snabbt av yngre tjejer, medan den äldre publiken värmde upp i sakta mak genom att stampa takten.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons