Annons

Delade åsikter om lägenheter

Att det byggs lägenhetshus på Sockerbrukstomten i Trelleborg är inte nödvändigtvis negativt för de boende i de två närliggande gruppbostäderna på Flygelgränd.
Trelleborg • Publicerad 19 mars 2012

Det skriver socialchefen Annica Winberg i ett brev till en person som menar att lägenhetshusen, och trafiken de för med sig, kommer att påverka de boende negativt. Annica Winberg skriver att flera av de boende tycker att det ska bi trevligt att fler människor rör sig i området. Dessutom kände man till att det möjligen skulle bli en bebyggelse på Sockerbrukstomten när gruppbostäderna byggdes, menar hon.

Samtidigt skriver en anhörig till en person som bor i en av gruppbostäderna till samhällsbyggnadsnämnden. Kvinnan oroar sig för att lägenhetshusen kommer att bli alldeles för höga, och menar att det för med sig insyn till de boende när de vistas på sina uteplatser.

Maria Sällberg
TA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons