Annons

Deklarationsstress vid Skattekontoret

En del kom cyklande, andra gick och ytterligare några hade tagit med sig hela familjen för att lämna sin deklaration till Skattekontoret i går kväll.
Trelleborg • Publicerad 5 maj 2003

I familjen Anderssons bil satt både föräldrarna Kristina och Peter Andersson och dottern Kajsa. - Det här har varit vår tradition i tjugo år, att åka hit tillsammans den dagen man måste lämna deklarationen, förklarade Kajsa Andersson. Nu ska vi åka och handla något riktigt gott att äta. Utanför Skattekontoret fanns två skattehandläggare iklädda neongula västar och kontorets vaktmästare med en stor brun säck i papper för att ta emot deklarationerna från den strida strömmen av bilister. Eva Seger, en av de två väl synliga skattehandläggarna, rusade fram och tillbaka över gatan för att ta emot deklarationen från alla dem som inte gick ur bilen och från en och annan motorcyklist. - Det hade aldrig gått om alla skulle köra in på parkeringen. Därför står vi här ute och det verkar som om det uppskattas, alla är glada och tacksamma för att vi är här, sa Eva Segers kollega Anna-Lena Gabrielsson, som också berättade att det är många år sedan Skattekontoret gav personlig service. - Men det fungerade att alla köade med bil på Västergatan. Här hade det blivit kaos, sa Anna-Lena Garielsson, innan hon rusade vidare till nästa bil och till nästa och till nästa.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons