Annons

Debatt om kultur och kost

Den nya kostorganisationen och kulturnämndens behov av mer pengar var de frågor som skapade debatt på årets sista sammanträde i kommunfullmäktige på måndagseftermiddagen.
Trelleborg • Publicerad 14 december 2009

TRELLEBORG.Kulturnämnden ville ha sammanlagt 200 000 kronor till Kulturskolan och biblioteken, till årets budget – en önskan som kommunstyrelsen föreslog fullmäktige att avslå. Men några slantar lyckades nämnden ändå få ihop, 26 av ledamöterna röstade på Socialdemokraternas förslag om att ge nämnden 100 000 till bokanslag på biblioteken, utöver nästa års budget.

– Siffror visar att framgångsrika skolkommuner satsar på kulturen, säger Claes Henriksson (TS) som var en av dem som röstade för pengar till biblioteken.

Annons

Även när det gällde den nya kostorganisationen fick Socialdemokraterna gehör för sitt förslag.

– Det är positivt att det tas ett krattag när det gäller kostverksamheten, vi behöver samla kompetensen. Men det som inte är kartlagt är inflytandefrågorna beställarna, säger Catherine Persson (S).

Socialdemokraternas förslag om att utreda detta samt om det skulle gå att i viss mån laga mat på det egna boendet klubbades, samtidigt som det beslutades att kostverksamheten hamnar under fastighetsnämnden från och med den 1 april.

Tekniska nämnden får inte 850 000 kronor till arbetet med att ta fram en dagvattenpolicy. SD reserverade sig mot fullmäktiges beslut.

Fastighetsnämnden och gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beviljades 39 respektive 3,9 miljoner under 2010 och 2011 för ombyggnaden av A-huset på Söderslättsgymnasiet.

13,4 miljoner konor får tekniska nämnden till en utbyggnad av kvarteret Trailern längst i väster på norra industriområdet. Pengarna ska täcka utbyggnad av gator samt el- och VA-nätet.

Från och med 2011 tar räddningsnämnden över sotningen i kommunal regi.

Niklas Lundell
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons