Annons

De vill tänja på gränserna

Nätverket Öppna sinnen vill skaka om i konstnärsvärlden. Det är en av anledningarna till att de skapar sin egen konstrunda.
Trelleborg • Publicerad 6 april 2009
Birgitta Godlund, Anders Fagerberg och Inger Eriksson har alla varit med och arbetat med boken. Även medlemmen Lars Nordberg som inte är med på bilden har varit involverad i arbetet gällande både layout och fotografering. Foto: Claes Nyberg
Birgitta Godlund, Anders Fagerberg och Inger Eriksson har alla varit med och arbetat med boken. Även medlemmen Lars Nordberg som inte är med på bilden har varit involverad i arbetet gällande både layout och fotografering. Foto: Claes NybergFoto: 

Den är öppen året runt och besökarna hittar rätt med hjälp av en flagga istället för en boj.I nätverket och föreningen Öppna sinnen är inte bara traditionella konstnärer välkomna. Musiker, poeter och underhållare finns också med bland de cirka 150 medlemmarna som alla är verksamma på Söderslätt. Variationen är bra tycker föreningens ordförande Birgitta Godlund.

– Ju mer spretigt det blir desto roligare är det, säger hon.

Annons

I påsk ordnar föreningen sin egen konstrunda. 38 utställare visar upp sina arbeten, från Falsterbo i väster till Marsvinsholm i öster. Samlingsutställningen håller till på galleri Isietio. Tanken är att konstrundan ska pågå året runt. För att sprida informationen om alla nätverkets medlemmar har man nu tryckt en guidebok där konstnärerna presenteras med text och bild.

– Den här boken ska vi ha i två år och sedan trycker vi förhoppningsvis en ny upplaga. Det ska fungera som gula sidorna för kulturen i Skåne, berättar Birgitta Godlund.

Hon är en av dem som jobbat med boken. Inger Eriksson och kassören Anders Fagerberg har också varit med i arbetet som pågått ända sedan våren 2007.

Birgitta Godlund visar upp en fasadflagga som även den ska fungera som en guide till var Öppna sinnens konstnärer och kulturutövare finns. Boken kommer att sälja mest runt påsk tror Inger Eriksson.

– Vi kommer att använda den även när vi gör andra arrangemang under året. Den finns till både för de som bor i närheten, turister och andra konstnärer i landet, säger Inger Eriksson.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons