Annons

De vill att Jafar ska få stanna

På lördagen samlades människor utanför Ica i Skanör för att visa sitt stöd för Jafar Mamadkhel som nyligen fick avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd och nu riskerar att utvisas och dödas i det forna hemlandet.– Jag känner mig glad för att folk har samlats, säger Jafar.
Trelleborg • Publicerad 31 maj 2014

Trelleborgs Allehanda har tidigare berättat om Jafar Mamadkhel som kom till Sverige och Falsterbo från Afghanistan 2012. Hans mor befarade att han skulle komma att dödas i hemlandet för att förhindra att han i framtiden hämnas mordet på sin far.

Ett födelsebevis som visade att Jafar var under 18 år när han kom till Sverige och därmed skulle klassas som ensamkommande flyktingbarn godkändes av Migrationsverket. Men efter en tandröntgen gjordes bedömningen att han är äldre än 18 år. Därför riskerar han nu att utvisas.

Annons

På lördagen hölls en manifestation i Skanör med syfte att samla in namnunderskrifter som ska skickas till Migrationsverket. En av initiativtagarna, Bianca Davidson, är kritisk till Migrationsverkets bedömning.

– Man har gjort fel när man går på bara en tandröntgen. Det kan slå på många år, säger Bianca Davidson.

Någonstans närmare ett 100-tal människor kom till manifestationen i Skanör på lördagen för att skriva under namnlistan och visa Jafar sitt stöd.

– Jag vill bara få stanna i Sverige och jag är glad att folk engagerar sig, säger Jafar.

– Jag tänker mycket på det här och sover dåligt på nätterna.

Maria Sällberg
Mattias Bolin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons