Annons

De vågade satsa i byn som Konsum lämnade

Nästan hela familjen Pettersson har engagerat sig i den nya matbutiken i Anderslöv. När Konsum slog igen såg de möjligheten att avsluta sina anställningar för att driva egen matbutik.
Trelleborg • Publicerad 25 maj 2011
Familjeföretag. Matöppet i Anderslöv drivs av familjen Pettersson. Från vänster Anita, Mikael, Magnus samt Evert Pettersson.
Familjeföretag. Matöppet i Anderslöv drivs av familjen Pettersson. Från vänster Anita, Mikael, Magnus samt Evert Pettersson.Foto: Tomas Nyberg

I nio månader stod Konsums gamla lokaler tomma i Anderslöv. Många befarade att det inte skulle bli någon ny konkurrent till ortens Ica-butik. Men Evert Pettersson och hans familj lockades att öppna en ny butik i lokalerna.

– Vi hade ju förväntat oss att det skulle vara tufft att starta i privat regi men att det skulle gå, säger Evert Pettersson och tillägger att de första månaderna gått ungefär som de förväntat sig.

Annons

Familjen bor själva i Klagshamn så någon nära relation till Anderslöv hade de inte. Och det har visat sig att Anderslövsborna är väldigt kräsna som livsmedelskunder.

– De är kvalitetsmedvetna så in i men vi styckar själv vårt kött och det har blivit väldigt populärt, säger Evert Pettersson.

Även om det inte är några jättelånga köer i butiken har de fått fler och fler kunder efterhand.

– I början var alla lite skeptiska men kunderna har bara ökat. Många har kommit hit efter att de hört rykten om oss.

Familjen Pettersson menar att receptet på framgång för butiken i Anderslöv är dels att hålla rimliga priser och dels att försöka ha sin egen nisch. Däremot tror de inte på att ha jouröppet.

– Det överlåter vi åt någon annan, säger Evert Pettersson.

Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons