Annons

De unga tu blev ett i vikingastil

Det finns många sätt att gifta sig på. Ett är att anordna ett tvättäkta vikingabröllop på Trelleborgen.
Trelleborg • Publicerad 8 juli 2011
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Vigseln avslutades med en eldshow till parets ära.
Vigseln avslutades med en eldshow till parets ära.Foto: Tom wall
Bröllopet ramades in av besökare till helgens vikingaslag.
Bröllopet ramades in av besökare till helgens vikingaslag.Foto: Tom wall
Katarina Björk och Andreas Persson tågade in till sitt bröllop i vikingakläder, speciellt uppsydda av personal på Trelleborgen.
Katarina Björk och Andreas Persson tågade in till sitt bröllop i vikingakläder, speciellt uppsydda av personal på Trelleborgen.Foto: Tom wall
Foto: 
Foto: 

Andreas Persson och Katarina Björk gjorde just det på fredagskvällen. Några månader tidigare hade de nappat när kommunen sökte brudpar till en riktig vikingavigsel under det tre dagar långa vikingaslaget.

– Jag såg annonsen och anmälde oss. Jag berättade det för Katarina lite senare och hon tyckte det var ganska komiskt. Sen fick vi reda på att det blev vi, sa Andreas Persson när paret slappnade av med lite mjöd efter vigseln.

Annons

Katarina nappade på idén att gifta sig i vikingastil, men blev lite orolig för att en födsel skulle kunna komma i vägen. Parets barn är nämligen beräknat att anlända om mindre än två veckor.

Vigseln blev ungefär som paret tänkt sig. Det envisa regnet som strilat mer eller mindre hela dagen upphörde tio minuter innan paret tågade in med sitt följe.

– Vi hade paraplyer med oss om det skulle regna, men det hade inte känts särskilt autentiskt, sa Andreas Persson.

Inmarschen ackompanjerades med trumma och flöjt och när vigseln började gjorde vigselförrättaren, kommunalrådet Ulf Bingsgård (M), och borgfrun Ylva Kristina Ekelund sitt bästa för att den skulle bli så vikingalik som möjligt. När högtalarsystemet strejkade vrålade Ulf Bingsgård ut sitt budskap, vilket säkerligen var mer vikingaaktigt än att prata i mikrofon.

Parets kyssar följdes av ännu fler vrål av den månghövdade publiken, som inkluderade såväl bröllopsgäster som vikingaslagsbesökare och vanliga trelleborgare.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons