Annons

De trotsade regnet i Linnés anda

Trelleborg • Publicerad 30 september 2007
I Linnés anda. Från vänster Erik Nordström, Kerstin Nettelblad, Per Nettelblad, Ulla Hansson, Ingrid Larsson och Sigun Grönlund. BILD: MAILN PALM
I Linnés anda. Från vänster Erik Nordström, Kerstin Nettelblad, Per Nettelblad, Ulla Hansson, Ingrid Larsson och Sigun Grönlund. BILD: MAILN PALMFoto: 

Gråtunga regnmoln och kall snålblåst hindrade inte en tapper skara vandrare att på söndagsmorgonen ge sig ut på en 8 kilometer lång promenad från Smyge havsbad till Tulltorpsåns mynning.

– Eftersom det är 750-årsjubileum ville vi upptäcka Trelleborgs kust i sann Linné-anda, säger initiativtagaren Sigun Grönlund.

Annons

Sällskapet gick sträckan i fyra etapper och beräknade att det trots blåsten skulle ta dem ungefär tre timmar.

– Och så måste vi ju stanna och fika, det är viktigt, poängterade Ulla Hansson.

Att promenera i Linnés anda innebär att noggrannt iaktta sin omgivning och att vara riktigt nyfiken.

– Vi hoppas kunna få se många olika fåglar, kanske till och med tranor, och så ska vi titta efter olika sorters svamp, säger Sigun Grönlund som ockspå laddat med kikare och en nyutkommen bok om Trelleborgs kust.

Kerstin Nettelblad tycker att Trelleborgs kust kunde utnyttjas bättre.

– Vi har en otroligt fin kustremsa här, man kan gå ända från den ena kommungränser till den andra. Det är bara hamnen i Trelleborg som breder ut sig och stänger av vägen för folk och så en bit här i Smyge, annars kan man vandra hela sträckan längs en stig. Det tycker jag är fantastiskt.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons