Annons

De tar en ny väg till jobbet

Platsbanken i all ära. Navigatorcentrum vill visa alternativa vägar ut i arbetslivet. Ett projekt där ungdomar får driva sina egna idéer är nu igång.
Trelleborg • Publicerad 10 mars 2012

– Visst är jobbsökande en viktig funktion, men det gäller att inte fastna i att bara leta arbete på hemsidor. Här får unga lära sig att applicera en metod på en egen idé och driva den.

Det säger Lovisa Andersson, processledare för projektet LinkTRBG som nu är igång. I projektet ska unga arbeta heltid utifrån en egen idé där målet är att lära mer om arbetsformen projekt, skapa kontakter, få nya erfarenheter och öka självförtroendet.

Annons

Trelleborgs kommun och Navigatorcentrum har sökt pengar genom Europeiska Socialfonden för projektet. Nu har de fått klartecken från fonden och projektet kan kickas igång ordentligt.

– Vi har haft deltagare inne sen januari. Just nu har vi 17 stycken, men det blir enklare att köra på nu, säger Lovisa Andersson.

Tanken är att projektet totalt ska ha 120 deltagare mellan 16 och 24 år, där 30 deltagare ska vara inne samtidigt. Det ska pågå fram till december 2013 och deltagarna kommer från Arbetsmarknadsförvaltningen och Arbetsförmedlingen.

Planering och arrangerande av en fotbollsturnering där hela processen dessutom filmars och mynnar ut i en dokumentärfilm. Det är ett exempel på ett projekt som redan är i gång.

– Tanken är att de unga ska ut i jobb, om de inte hinner klart med projektet är det inget misslyckande. Det viktiga är att se processen i ett projekt, att nätverka och få fler ingångar till arbetsmarknaden, säger Lovisa Andersson.

Maria Sällberg
TA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons