Annons

De sträcker ut en hjälpande hand

Medkänsla och möjlighet att påverka. Det är två teman som genomsyrar konfirmationsundervisningen i Östra Torp.
Trelleborg • Publicerad 24 mars 2007
070324 Konfirmander Bild:Tomas Nyberg
070324 Konfirmander Bild:Tomas NybergFoto: 

Startklara med sina inlines och stavar står My Magnusson, Hanna Persson och Johanna Jönsson vid idrottsplatsen i Smyge.

På lördagen var det flera från gruppen som var med i Livsloppet, vars syfte är att sträcka ut en hjälpande hand, genom att svenskar hjälper människor i nöd, till exempel svältande barn i Afrika och människor, som saknar rent och rinnande vatten.

Annons

– Jag tycker det är viktigt att hjälpa, framför allt är det synd om barnen. Därför valde jag att ställa upp i Livsloppet, berättar My Magnusson.

Hanna Persson och Johanna Jönsson håller med henne och nickar instämmande.

Varje tisdag kväll träffas 14 konfirmander, ledda av prästen Heléne Enarsson.

Möjligheten att försöka påverka hur människor i andra länder lever har k0nfirmanderna diskuterat under några av sammankomsterna. – För mig är det viktigt i konfirmationsundervisningen att få ungdomarna att känna sig viktiga. Och dessutom bredda deras världsbild och få dem att tänka på att de kan vara med och påverka levnadsförhållanden i andra delar av världen. Konfirmationen för Smygeungdomarna sker lördagen den 12 maj.

Tidigare har konfirmanderna ställts inför frågor som gäller människovärde. Det diskuterades särskilt

när konfirmanderna i december förra året gjorde studieresa Gützkow, som ligger två mil sydöst omGreifswald i Tyskland, där ungdomarna bland annat besökte ett koncentrationsläger.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons