Annons

"De som kör är dessutom så otroligt trevliga"

Turkos eller gräddgul? Cab eller tak? De boende på Akka servicecentrum hade många olika bilar att välja mellan när de skulle på utflykt i lördags.
Trelleborg • Publicerad 7 juni 2009
Knut Malmkvist och Rose-Mari Andersson ser fram emot raggarrundan. Marianne Berggren valde Niclas Wallenkorz bil eftersom den var så snygg på insidan. Foto: Claes Nyberg
Knut Malmkvist och Rose-Mari Andersson ser fram emot raggarrundan. Marianne Berggren valde Niclas Wallenkorz bil eftersom den var så snygg på insidan. Foto: Claes NybergFoto: 

Rose-Mari Andersson har varit med på Street cruisers raggarrunda i många år. Hon åker alltid i olika bilar för att testa något nytt.

– Jag väntar ett tag innan jag väljer en bil för jag vet att en del har favoriter som de vill åka med.

Annons

Marianne Berggren, 88, har också varit med tidigare. Hon fastnar för en Pontiac LeMans –64 med läckert röd klädsel.

– Den är så snygg inuti, titta, säger hon och pekar.

Det är inte bara bilarna som lockar henne.

– De som kör är dessutom så otroligt trevliga. Det blir trevliga samtal som ger betydligt mer än de man har här i vanliga fall. Och så är de roliga och vet mycket – den bästa guiden man kan ha.

Niclas Wallenkorz tycker att det är väldigt trevligt att träffa de boende på Akka men uppskattningen från dem är också en viktig orsak till att han återkommer varje år.

– Jag hade en dam ett år som sa att det var så roligt att vi kom för att det var enda gången hon kom ut.

Marianne Berggren tycker att det kan vara trist att bo på ett servicecentrum men hon är glad för allt som har hänt tidigare i hennes liv. Hon jobbade som teveproducent och har rest över hela världen.

– Jag är väldigt nöjd och tacksam för det jag upplevt.

Snart sällar sig utflykten till Sjöbo kaffestuga till minnena.

Lucas Mathisen, Frida Eriksson och Erika Oldberg
Lucas Mathisen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons