Annons

"De skjuter i benen på de som vill rädda"

Trelleborg • Publicerad 25 februari 2005

Med länsstyrelsens beslut hotas kulturhistoriska värden. Det menar Egil Ahl (s), kommunalråd i Trelleborg.

– På något sätt skjuter de i benen på de som vill rädda det hela, säger han och syftar på den gamla tegelfabriken som måste rivas om inte något användningsområde hittas.

Annons

Han är också kritisk till att länsstyrelsen lägger sig i ärendet.

– Länsstyrelsen har tagit på sig rollen att bestämma var handelscentren ska ligga. Och det är kanske inte deras uppgift, säger Egil Ahl.

Kommunen kommer nu kontakta fastighetsägaren för att diskutera ett eventuellt överklagande av länsstyrelsens beslut. Egil Ahl

– Det hade inte varit bättre om vi tagit kontakt med Svedala, säger han och menar att Svedalas invånare ändå handlar utanför kommunen oavsett om ett köpcenter i Minnesberg byggs eller inte.

Egil Ahls partikamrat i Svedala, kommunalrådet Björn Jönsson (s), är nöjd med länsstyrelsens utlåtande.

– Det är ett riktigt beslut. Köpcentret vänder sig mer mot Svedala än mot Trelleborg och vi tycker att handeln ska stanna här, säger han och ifrågasätter samtidigt planens ursprung.

– Den finns inte ens upptagen i översiktsplanen. det här har nog i stället tagits fram av intressenter av området.

Kristofer Naess

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons