Annons

De säger det i toner och i ord

Trelleborgs musikkår fyller 75 år. "Det ska vi fira!" tänkte kåren och ordnade en hejdundrande konsert i Söderslättshallen på lördagen med artister som Marianne Mörck, Danne Stråhed, Lisa Romée och Linus Fagerström.
Trelleborg • Publicerad 13 april 2013
Danne Stråhed fick publiken i Söderslättshallen att sjunga allsång i "När en flicka talar skånska".
Danne Stråhed fick publiken i Söderslättshallen att sjunga allsång i "När en flicka talar skånska".Foto: 

Runt 900 biljetter hade sålts till konserten, där Bertil Ahlberg fick konkurrens som konferencier av Marianne Mörk, som roade med sina berättelser från artistlivet.

När Danne Stråhed kom upp på scenen inledde han med att sjunga sin kanske mest kända låt: När en flicka talar skånska. Och han bjöd också upp publiken till allsång i refrängen.

Annons

Konserten blev också avskedsföreställning för dirigenten Jörgen Flink, efter 24 år.

- Det är klart att det känns vemodigt när Jörgen Flink ska sluta efter så många år, säger Bertil Ahlberg. Efterträdare för den närmaste tiden blir andredirigenten Johan Rufelt.

Enligt Bertil Ahlberg blir det troligen så att Musikåren tar fram ett antal kandidater till att efterträda Jörgen Flink.

- Jörgen valdes också ut bland ett antal kandidater för 24 år sedan, säger han. Det ställs stora krav på en dirigent för musikkåren – man måste ju kunna ställa upp mycket och kunna arbeta med amatörer.

Maria Sällberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons