Annons

De provsjunger med siktet på melodifestivalen

Mot melodifestivalenOm bara drygt två veckor ska bidragen till melodifestivalen vara inskickade. Det brinner i knutarna för bandet Crazy Neighbours som nu hoppas hitta en sångerska via helgens audition i Anderslöv.
Trelleborg • Publicerad 5 september 2009
Therese Olsson, 19 år från Trelleborg, provsjunger för André Kostecki som också filmar henne. Foto: Erika OldbergFoto: Erika Oldberg

ANDERSLÖV. Therese Olsson från Trelleborg får ett A4-papper med låttexten på. Sedan sätter hon sig och lyssnar in sig på den låt hon ska sjunga, som hon aldrig hört förut. En kvart senare provsjunger hon för André Kostecki, Lidia Ljunggren och Peter Sabo i ett litet rum bredvid scenen på Rosenhagens danslokal i Anderslöv.

Musiken strömmar ur en bärbar cd-spelare som står på bordet. Samtidigt som Therese sjunger filmar André Kostecki henne. Han och de andra i bandet ska sedan titta och lyssna igenom bidragen från de sex personer som dök upp under lördagens audition. De letar efter en sångerska som dels sjunger bra, dels ser bra ut och som också – och detta är viktigt – kan lära sig låtarna snabbt.

Annons

Bandet Crazy Horses har två låtar, skrivna av keyboardisten i bandet Lidia Ljunggren, som de ska skicka in till melodifestivalen. Och eftersom det bara är dryga två veckor kvar så har de bråttom.

Men flera av dem som provsjungit har varit riktigt duktiga, tycker André Kostecki och får medhåll av Lidia LJunggren och Peter Sabo.

Ja, de har ju lärt sig låten på en halvtimme, säger André Kostecki.

Ann Gäre
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons