Annons

De lekande barnen ingen sanitär olägenhet.

Tillförordnade miljöchef Lars Robert Göransson uppger till Kvällsposten att ärendet inte föranleder någon ytterligare åtgärd och är därmed avklarat.
Trelleborg • Publicerad 24 augusti 2002

Han har dock bara lämnat ett muntligt besked och påpekar att det fortfarande inte är fattat något formellt beslut. Hemma hos familjen Welin-Kristiansson på Kattebäcksvägen är man nöjd över beskedet att det nu inte kommer bli frågan om någon inspektion från miljöförvaltningen och påföljande tillsyningsavgift på 600 kronor. Men händelsen har ändå satt sina spår i familjens vardag. - Det känns bättre. Men det blir sig aldrig likt. Vi vågar inte släppa ut barnen i trädgården hur som helst längre. Man känner sig helt klart mer tvingad och på så sätt har det blivit sämre, säger pappa Jonas Welin. Miljöförvaltningen krävde av familjen att de skulle redogöra för vilka åtgärder man ämnade vidta för att få tyst på barnen. Jonas och Marie skrev ett brev den 18 augusti och förklarade att barenen leker som normala barn och att de, som vilka föräldrar som helst, säger till när det blir för högt. Familjen har fått många sympatier från olika håll. Bland annat har en kvinna från Kanada följt ärendet via Internet och häromveckan kom det ett brev till familjen. - Hon skrev och tyckte det var för jäkligt. Hon hade varit glad om hon kunde höra barn skrika, berättar Jonas Welin.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons