Annons

De kryssade sig fram till blåsmusik

Det är en trogen publik som varannan måndagskväll bänkar sig i Stadsparken för en stunds musik i kombination med frågesport. I måndags var det dags igen för Trelleborgs musikkår att spela och Bertil Ahlberg att ställa sina passande frågor.
Trelleborg • Publicerad 17 augusti 2010
Melodikrysset i Stadsparken lockar både unga och gamla till att lyssna på Trelleborgs musikkår.
Melodikrysset i Stadsparken lockar både unga och gamla till att lyssna på Trelleborgs musikkår.Foto: 

Efter att ha hälsat publiken välkommen till en kväll "garanterat fri från allsång" började konferenciern Bertil Ahlberg att dra vinnarna från det förra musikkrysset och gav beröm åt dem som fyllt i och lämnat in kryssen.

– Det är en fantastiskt duktig publik vi har. Jag hade faktiskt en slamkrypare med förra veckan. Jag frågade efter kärleksguden och tänkte på Amor, men det kan ju också vara Eros och det gick ju lika bra, konstaterade han innan han ställde kvällens första fråga:

Annons

– I vilken stad ligger Älvsborgs fästning?

Svaret skulle bestå av åtta bokstäver. Bertil Ahlberg påpekade att han satsat på långa ord i kvällens kryss.

– Det är inget ord som är kortare än sju bokstäver. Jag har valt ut jättelånga ord.

Någon gästsolist hade man denna gång helt enkelt inte råd att ta in. Istället satsade musikkåren på att ge lite extra utrymme åt några av de egna musikerna.

En av de som fick chansen att visa sig lite extra var 16-åriga saxofonisten Linda Johansson som just turnerat med årets Landslag i blåsmusik, en symfonisk blåsorkester med de bästa ungdomarna i landet. Bertil Ahlberg presenterade henne stolt innan han ställde frågan vad himlafenomenet heter som på latin kallas "Aurora Poralis". Anledningen till frågan var titeln på den låt som Linda Johansson skulle spela solostyckena i: "The midnight sun will never set". En låt av Quincy Jones.

Även om de flesta i publiken fyllde i papperslapparna med rutor på så var det vissa som satsade på att bara lyssna och njuta av musiken. Per Ingvar Jönsson och hustrun Ann-Marie kom lite sent och blev sittande utan krysslappar.

– Vi kom lite sent så vi ficka inga, men det räcker så bra med musiken, sade Per Ingvar Jönsson och berömde underhållningen som stadens båda musikkårer bjuder på i Stadsparken på somrarna.

– Det är en helt fantastisk kvällsunderhållning vi har här i Trelleborg.

Ann Gäre
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons