Annons

De kom hem från skidsemestern

Tusentals sportlovsfirare återvände till Sverige på söndagen. Åtskilliga busslaster av svenskar som tillbringat den senaste veckan i Österrike eller Italien passerade Trelleborg innan de begav sig vidare.
Trelleborg • Publicerad 24 februari 2002
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

BILD:CLAES NYBERG Flera av dem som anlände med färjan Sassnitz vid tolvtiden på söndagen var nöjda med sin vistelse i alperna. De återvände till en Sydkust som flödade av stark februarisol. - Skönt att komma hem. Vi har haft det bra. Det har varit lika roligt att festa som att åka skidor, tycker Johan Assarsson från Annarp utanför Gylle, som varit i Zeel-Am-See. Hans bror Urban var också tillfreds med veckan i skidbackarna, på hotellet och restaurangen. -Det har varit jättetrevligt! Vi har åkt mycket skidor och umgåtts med kompisar, berättar han. Harry Wicktor vid Trelleborgstullen kunde konstatera att det var full trafik under hela helgen. Mest återvändande sportovsfirare kom det på söndagen. - På den färjan som kom vid 12-tiden var det nio bussar från olika skidorter, så visst är det många som har kommit tillbaka till Sverige i dag, säger han. Tullarna hade fullt upp med att kontrollera de passerande bussarna, granska bagage och se vilka passagerare som fanns ombord.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons