Annons

De knackar på Dylans dörr

Det är fredagskväll, skeppen kommer in till Trelleborg och på Kulturhuset tolkar Lars "Ferne" Fernebring och Thomas Wiehe Bob Dylan på svenska, känsligt och med inlevelse.
Trelleborg • Publicerad 18 februari 2011
Lars "Ferne" Fernebring och Thomas Wiehe tolkade Dylanlåtar på Kulturhuset i Trelleborg på fredagskvällen i arrangemang av Riffet och ABF.
Lars "Ferne" Fernebring och Thomas Wiehe tolkade Dylanlåtar på Kulturhuset i Trelleborg på fredagskvällen i arrangemang av Riffet och ABF.Foto: 

De båda inte bara sjöng en hel del av Dylans låtar utan berättade också om artistens liv, om hur han arbetar med sina texter och med inspelningarna.

– Allt är väldigt spontant, både skrivandet och inspelningarna, sade Lars Fernebring. Det sägs att han skrivit vissa låtar på några minuter.

Annons

Bland låtarna fanns "Känner du ingen skam" (Positively 4th street), "I varje litet frö" (Every grain of sand) och "En fridens man" (Man of peace).

Det var inte många ungdomar i publiken på Kulturhuset på fredagskvällen. Men även om publiken inte var för alltid ung så tog man en kopp kaffe till och njöt av musiken.

Tona Ishaq
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons