Annons

De håller sig på den egna mattan

På Trelleborg AB: s nya huvudkontor pågår de sista arbetena, bland annat med att hänga upp porträtten på tidigare direktörer i styrelsens matsal.
Trelleborg • Publicerad 29 oktober 2007
Styrelsens sammanträdesrum i Trelleborg AB: s nya huvudkontor är snyggt, strikt och utrustat med den senaste inom teknik. Bild: Tomas Nyberg
Styrelsens sammanträdesrum i Trelleborg AB: s nya huvudkontor är snyggt, strikt och utrustat med den senaste inom teknik. Bild: Tomas NybergFoto: 

Annars är det mesta klart i det nya flotta huvudkontoret i det före detta teknikcentrumet på Johan Kocksgatan i Trelleborg.

Bakgrunden till flytten är att polisen i Trelleborg hyrt in sig i det gamla huvudkontoret.

Annons

– Vi har de offentliga utrymmena här på entréplanet medan arbetsrummen ligger på de övre våningar-na, förklarar Rosman Jahja på bolagets informationsavdelning.

En kul detalj är att golvet i hela entréplanet täcks av en av bolagets egna produkter, en grå gummimatta.

Den som hållt i ombyggnaden och flytten av hu-vudkontoret är Lennart Lundahl.

– Här var det laboratorier och andra utrymmen tidigare, berättar han, så vad vi hade här var väggarna i stort sett, sedan har vi gjort om det mesta.

Direkt innanför ingången möts man av en reception med en världskarta där Trelleborg AB: s verksamhetsorter är utmärkta.

– De olika rummen här på entréplanet har uppkallats efter de olika orterna i världen där vi har verksamhet, berättar Rosman Jahja. Det finns konferens- och mötesrum för alla storlekar av grupper, från två personer upp till ett 40-tal i den största salen, som mest används till utbildningar. Ett rum är speciellt inrett för videokonferenser.

Läckrast inrett kanske styrelserummet är, med ett jättelikt ellipsformat bord i ljust trä och strama högryggade stolar.

– Här finns all tänkbar teknisk utrustning, berättar Lennart Lundahl.

På entréplanet hittar man även en tekniskt avancerad utställning där besökarna kan få information om Trelleborg AB: s fyra affärsområden: Automotive, Enginereed Systems, Sealing Solutions och Wheel Systems.

– För personalen här i huset har vi även ett eget gym, berättar Lennart Lundahl.

Annons

I gymmet finns alla sorters muskelstärkande maskiner.

– Vi har en instruktör och massör också, som gör en ordentlig genomgång med den som vill träna här, så att man vet hur man ska hantera vikter och maskiner, säger Lennart Lundahl.

Personalen flyttade över till det nya huvudkontoret 1 juni i år, men det är först nu i dagarna som det sista görs klart.

– Det gick bra att flytta över allt under en helg, men det var mycket jobb, berättar Lennart Lundahl.

Förutom koncernens hu-vudkontor finns numera Automotives huvudkontor i Trelleborg liksom sedan tidigare Enginereed Systems.

– Så man kan säga att Trelleborg som ort för koncernen står stark, säger Rosman Jahja.

På det nya huvudkontoret arbetar cirka 80 anställda.

I hela Trelleborg finns i dag ungefär 600 anställda i Trelleborg AB.

Lasse Bryggare

0410-545 71

Annons

lasse.bryggare

@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons