Annons

David Lega talade sig varm för föreningslivet

Om inte David Lega hade gått med i föreningslivet hade han fortfarande suttit i elrullstol. Det var ett av budskapen som den rikskände handikappolympiern och Göteborgspolitikern förmedlade i Malmrossalen på tisdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 9 april 2014
David Lega, med två olympiska spel bakom sig, talade om föreningsliv i Malmrossalen.
David Lega, med två olympiska spel bakom sig, talade om föreningsliv i Malmrossalen.Foto: Foto: Andreas Mårtensson

– Som sexåring var jag så trött på min sjukgymnast. Jag frågade vad jag skulle göra för att slippa se henne. Hon sa att jag måste träna, annars kommer jag att behöva hjälp i resten av mitt liv. Jag behövde inte sjukvård, jag behövde friskvård och det fann jag i föreningslivet, sa David Lega.

David Lega (KD) hade bjudits in av Kristdemokraterna i Trelleborg för att tala om föreningarnas roll. Och att de varit av avgörande betydelse för honom var tydligt.

Annons

– Det viktigaste föreningslivet har lärt mig är att få lov att vara nöjd där jag är, men att aldrig stanna nöjd utan att kunna få lov att vara lite nöjdare i morgon.

David Lega hann också med att leverera Kristdemokraternas budskap när det gäller att värna civilsamhället. Att minska byråkratin för föreningar och avskaffa reklamskatten för idrottsföreningar var två av dem.

– Där går 70 miljoner direkt in i statskassan. Vi tycker att de pengarna ska stanna i föreningarna, sa David Lega.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons