Annons

Datorspelare träffas i Snarringe

Det är dagen D. Landstigningen i Normandie har just misslyckats för de allierade, helt emot historieskrivningen. I Snarringe har ett gäng sommarlovslediga killar stängt in sig i Skegrie fotbolls klubbhus för att spela datorspel.
Trelleborg • Publicerad 25 juli 2002

BILD: MÅRTEN SVEMARK Andra världskrigsspelet Day of defeat är särskilt populärt. - Vi spelar 30 timmar sedan sover vi ungefär i en timme. Nu på morgonen (läs; klockan 15 på eftermiddagen) är de flesta hemma ett tag och äter och duschar, berättar 15-årige Viktor Nordh från Tommarp. Han är en av tolv unga män som sitter framför sina apparater i kalsonger eller invirade i sovsäckar och spelar och spelar. De är uppkopplade mot ett så kallat "Local area network", Lan, så att alla kan spela mot varandra. Datorer och luftmadrasser dominerar det lilla rummet som kanske skulle behöva vädras. - Här är det Lan-klimat så vi öppnar inga fönster, säger Ruben Svensson. Killarna kallar sig för Armada network och de har hyrt klubbrummet under fyra dygn, framtill helgen. Armada brukar träffas och spela tillsammans ungefär tio gånger om året. En nackdel denna gång är att ett envist virus hela tiden kommer tillbaks och sprider sig snabbt via nätverket. De flesta killarna är mellan 14 och 16 år gamla. Att sommarträffen blev av just nu när det är regnväder är en slump, det har inte gått att samlas tidigare eftersom flera av medlemmarna har varit bortresta på semester, berättar Viktor Nordh. - Vädret bryr vi oss inte om, men det är klart ju mörkare det är ute desto bättre är det.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons