Annons

Datorkursen blev en nytändning för Brita

Att vara över 55 och bli arbetslös behöver inte innebära slutet på arbetslivet. Efter två månaders praktik fick Brita Green, 62 år, fast jobb på mediaföretaget Liber Hermods.
Trelleborg • Publicerad 14 mars 2002

BILD: TOMAS NYBERG - Det har blivit en nytändning för mig att jobba med datorer. Från och med 1 april ska jag vara handledare för dem som får datautbildning, säger hon. För fyra år sedan blev Brita Green, som bor i Västra Alstad, arbetslös. Efter att ha jobbat på Konsum under ett 20-tal år miste hon jobbet. Under sin tid i livsmedelsbranschen hann hon vara butikschef i flera butiker runt om i kommunen. I två månader var hon på Kunskapsstället, arbetsmarknadsprojektet som drivs av EU-pengar. Hon studerade datakunskap och engelska. Därefter fick hon förfrågan om hon ville ha en fast anställning på Kunskapsstället, med Liber Hermods som arbetsgivare. - Det är stimulerande att hålla på med datorer. Bara för att man är 62 år och snart pensionär behöver rullgardinen inte gå ned. Intresset för datorer har bara växt sedan jag började med det på en av datortekets kurser, som jag gick innan jag kom till Kunskapsstället, säger Brita.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons