Annons

Dansk-tyska rederiet Scandlines sålt till slut

Trelleborg • Publicerad 15 juni 2007
M/s Mecklenburg-Vorpommern är en av färjorna i dansk-tyska Scandlines.Foto: 

– Förutsatt att uppgifterna stäm,mer så tycker vi att det är skönt att det äntligen blivit klart med en köpare, säger Joakim Kenndal, informationschef på Stena Line, som äger den svenska delen av Scandlines.

Stena Line har länge efterlyst ett beslut i den kraftigt försenade försäljningsprocessen.

Annons

– Nu har vi entydig ägare att diskutera med, säger Joakim Kenndal. Helst hade vi naturligtvis sett att vi själva kunna köpa även den dansk-tyska delen, men så blev det inte.

Enligt Financial Time Deutschland värderas affären till ungefär 1,5 miljarder euro.

Att försäljningen dragit ut på tiden beror på att de dansk och tyska ägarna varit oense om vem man skulle sälja till. I slutändan har det funnits två konsortier som varit med och bjudit.

Joakim Kenndal hoppas att 3i, Allianz capital och Deutsche seerederei nu ska kunna enas om att gå samman i ett rederi som driver trafiken.

– Vi vill inte ha tre motparter att diskutera med hela tiden, säger Joakim Kenndal.

Svenska Scandlines driver hälften av trafiken mellan Trelleborg och Tyskland samt mellan Helsingborg-Helsingör och dansk-tyska Scandlines driver den andra hälften, samt en del andra linjer.

Lasse Bryggare

Försäljningen av den dansk-tyska delen av Scandlines verkar nu klar. Enligt Financial Time Deutschland är det holdingbolaget 3i, Allianz capital och D
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons