Annons

Dansk man död i dykolycka

En 40-årig dansk medborgare hittades på söndagskvällen död i vraket Bonita utanför Trelleborg, där han hade klämts fast under en dykning. Då hade ett stort räddningspådrag letat efter honom i fyra timmar.
Trelleborg • Publicerad 20 maj 2002

Mannen var enligt polisen en rutinerad dykare med tolv års erfarenhet och minst 600 dyk. Han dök ner till Bonita som ligger på mellan 30-40 meters djup vid 14-tiden. Tillsammans med en annan dykare simmade han in i vraket. Troligen blev det så dålig sikt inne i vraket att mannen inte hittade ut, enligt polisen. Han kom ifrån kamraten som steg upp ensam för att hämta hjälp. Den danska dykargruppen försökte själva hitta 40-åringen innan de larmade sjöräddningscentralen. Dykarna togs om hand av en krisgrupp i Danmark. På grund av djupet kommer polisen troligen att anlita en privat dykfirma för att bärga mannens kropp. I sökandet efter dykaren deltog flygplan från Kusbevakningen, sjöräddningssällskapen i Trelleborg och Ystad, en lotsbåt från Trelleborg, marinens båt HMS Dalarö och försvarets helikopter.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons