Annons

Dansenergi från norr till söder

Resa från Luleå på dagen. Och sen upp på scenen och dansa Zumba med trelleborgskorna på gymet Fitness force så det ryker. Energiknippet Cecilia Ehrling, känd från Let's dance, gästade Trelleborg på torsdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 10 oktober 2013
Cecilia Ehrling, känd från Let's dance, ledde ett energifyllt zumbapass i Trelleborg på torsdagskvällen. Foto: Claes NybergFoto: Claes Nyberg

- Jag blev helt förskräckt när jag såg att Cecilia var i Luleå, säger Anette Mattsson, instruktör på Fitness force. Men när jag ringde till henne sa hon bara: "lugn, jag är på väg!"

Cecilia Ehrling har vunnit Let's dance tre gånger med olika kavaljerer. 2007 med Martin Lidberg, 2010 med Mattias Andréasson och nu senast i år med Markoolio.

Annons

- Den som var duktigast på att dansa av de tre var Markoolio, berättar Cecilia Ehrling.

Hon har även haft Richard Herrey, Anders Bagge och Anders Timell som danspartners i Let's dance.

Att hon lyckats vinna tre gånger måste betyda att hon har något knep. Hon säger att hemligheten med att få en danspartner som inte kan dansa så mycket att ändå se bra ut är att vara den som för, även som kvinna.

- Och sedan får man själv jobba otroligt hårt.

Hon menar att det är kul att lära ut dans och att se framstegen som amatörerna gör.

- Det stör mig inte så mycket att man inte kan visa hela sin potential eftersom man inte har ett proffs som partner, det är roligt. Jag ställer gärna upp i Let's dance igen.

Cecilia Ehrling berättar att hon ofta åker runt på olika framträdanden runt om i landet. I Trelleborg har hon dock inte varit tidigare.

När hon kom in i salen på gymet där hennes träningsgrupp för dagen väntade var det många som ville bli fotograferade med stjärnan, som glatt ställde upp på alla bilder.

Men snart var det dags att köra igång kvällens zumbapass, en träningsform med mycket danselement. Efteråt blev det mingel med energipåfyllning i form av fyllda småbröd.

Maria Sällberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons