Annons

Dans och folkdräkter i Södan

Ett sätt att fira den bosniska kulturen, och ett utmärkt tillfälle att träffa landsmän. Och just det, det var ju en tävling också.
Trelleborg • Publicerad 28 april 2013
Bosniska kulturföreningen från Malmö var en av föreningarna som gladde med musik och dans på kulturfestivalen i Söderslättshallen.
Bosniska kulturföreningen från Malmö var en av föreningarna som gladde med musik och dans på kulturfestivalen i Söderslättshallen.Foto: Tomas Nyberg

Söderslättshallens B-hall är normalt hemvist för svettiga idrottare. Men på söndagen var det istället dans, musik och folkdräkter från Bosnien som gällde. Bosniska kulturföreningen i Trelleborg arrangerade en kulturfestival, och fick besök från sju sydsvenska städer, bland andra Växjö, Landskrona, Kristianstad och Malmö. 250 personer hade hittat till Söderslättshallen.

– Vi är en liten förening med begränsade resurser, men det är jätteroligt att även den lilla bosniska befolkning som finns i Trelleborg kan arrangera sådant här, sa en stolt Sejad Mimic som var med och arrangerade festivalen.

Annons

De inbjudna föreningarna bjöd på musik, dans och körsång. Alltid i folkdräkt.

– Det är mycket det som kännetecknar den bosniska kulturen, sa Sejad Mimic.

En jury röstade fram de två bästa bidragen, som ska delta i en riksfinal lite längre fram i år. Men att tävla kändes inte som det viktigaste denna dag.

– Det är roligt att kunna visa vår kultur från den ljusa sidan. Nu börjar det fyllas på med folk också, det är roligt, sa Sejad Mimic och tittade ut över den välfyllda hallen.

Lisa Kron
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons