Annons

Dans lockade hundratals till Folkets park

Över tvåhundra seniordansare firade Seniordansens dag i Trelleborg på lördagen. Hela Rutondan i Folkets park gungade i takt till hambo, vals och schottis.
Trelleborg • Publicerad 26 april 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG - Vänd från varandra, mot varandra och spring, spring, spring. Christina Lundahl Ekholm, ordförande i Svenska seniordansledarförbundet, försökte instruera och hålla reda på alla dansare. - Här är alldeles för mycket folk, hördes en man viska högt i havet av dansare och Christina Lundahl Ekholm fick ta i för att höras. - Går det att snacka och dansa samtidigt? ropade hon när mumlet blev för högt, och alla tystnade. För det gäller att hålla tungan rätt i mun när så många ska synkronisera sin dans på midsommarvis och på en begränsad yta. Enligt Holger Hansen från Vittsjö är seniordans varken som folkdans eller vanlig dans utan en blandning. - Ja, det är som en ringlek där man byter danspartner hela tiden. Vi dansar både hambo, vals och bugg fast i ultrarapid, säger Gunnel Swedner och skrattar. Även hon är från Vittsjö och får för dagen föra i dansen. Damerna är betydligt fler och de kvinnor som för bär ett rött band runt halsen. Estnisk schottis avlöser valsen "Glada ringen" som avlöser hambon. Hela tiden ger Christina Lundahl Ekholm instruktioner växelvis på svenska och tyska. - Tänk att tre länder kan förenas i dansen, säger Christina Lundahl Ekholm.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons