Danne drog storpublik till parken

Trelleborg • Publicerad 4 juli 2005

Rungande applåder blev det när artisten Danne Stråhed klev upp på scenen i Stadsparken på måndagskvällen.

– Mumbo jamba, mumbo jamba, trallade Stråhed glatt, när han sjöng sin egen komposition som handlade om såväl cikadornas sång som flickan i Havanna. Sången framförde han med egen dragspelsmusik. Det blev en riktig solskenskonsert i Stadsparken, ledd av Bertil Ahlberg, som sin vana trogen var konferencier och bjöd på ett eget melodikryss, ackompanjerat av Trelleborgs musikkår.

– Jag brukar komma hit så ofta jag kan. Alltid är det något man kan i melodikrysset, sade Leif Persson, bosatt i Skanör.

Han satt intill scenen tillsammans med frun Mona. Med kaffekorgen och melodikryssformuläret i hand följde han konserten med en belåten blick.

Före sin entré berättade Danne Stråhed att han var glad att återse trelleborgspubliken.

– En sådan här kväll med sol och grönska går alla omkring med ett smajl inombords. Det är som en bonus i tillvaron, filosoferade svensktoppsartisten från Skivarp när han satt i logen, beredd att stiga upp på scenen och bjuda på nästa sångnummer.

Förutom egna verk sjöng han en Louis Amstrong-låt.

Sparbanksstiftelsen i Skåne, företrädd av s-politikern Anne-Marie Hansson och bankdirektör Alexander Klein, passade på att dela ut 25 000 kronor. Bidraget ska bland annat användas till inköp av en ny basklarinett.

Johan Persson

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.