Annons

Dämpad stämning på Trelleborg AB

Stämningen är dämpad på Trelleborg AB efter gårdagens besked om varsel i Trelleborg. Det bekräftar Mikael Nilsson, som är ordförande i Gummiklubben, IF metall.
Trelleborg • Publicerad 10 februari 2009
Arkivbild: Tomas Nyberg
Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

- Det här känns inte alls bra. Vi hade hoppats slippa det här. Det räckte med det förra varslet som lades i slutet av förra året, säger Mikael Nilsson.

Han sätter nu hoppet till att man kan minska antalet varslade med hjälp av olika former av avtal, bland annat genom pensionsavgångar.

Annons

- Det ser inte helt nattsvart ut när det gäller möjlighet att få fram pensionsavgångar. Men det är just nu för tidigt att säga hur det kommer att bli, säger Mikael Nilsson.

Det var på måndagseftermiddagen som personalen vid Trelleborg AB i Trelleborg fick information om att 30 anställda varslas om uppsägning.

Men vid mötet framkom varken vilka tjänster elller avdelningar varslet gäller.

Det enda som framfördes var att det omfattar produktionen solm ingår i Trelleborg Engineered Systems.

Mikael Sjöblom, informationsansvarig vid Trellleborg AB, har uppgett att det är den minskade efterfrågan på bolagets produkter och en osäker marknad som är orsaken till varslet.

Enligt vad Trelleborgs Allehanda erfar berörs de flesta avdelningar på Gummifabriken i Trelleborg, framför allt spengummiavdelningen, blandningsavdelningen, centrallagret samt slangavdelningen.

- Vi håller nu på att samla in information från företaget på olika avdelningar, allt för att snart kunna påbörja fackliga förhandlingar. Vår förhoppning är att få behålla de yngre och arbeta för att få fram ett paket för avtalspensioner, säger Mikael Nilsson.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons