Annons

Dåligt väder skrämde inte sjöfolk

Trelleborg • Publicerad 13 augusti 2005

– Mellan 12 och 3 har det varit förvånansvärt mycket folk här, berättar Arne Nilsson, som håller i trådarna. Sjöräddningssällskapets och räddningstjänstens uppvisning lockade många åskådare.

En handfull föreningar finns på plats för att visa upp sin verksamhet. En av dem är Trelleborgs Sportdykarklubb som gärna vill ha fler än det 40-tal medlemmar man nu har.

Annons

–Det är väldigt goda förutsättningar för att dyka just här. Bara ett par sjömil ut ligger ett femtiotal gamla vrak från 1500-1600-talet. Och här i hamnen har vi både klubbstuga och båt att ta oss ut med, säger Thomas Lundkvist som är aktiv i föreningen.

– Många kanske tror att det är dyrt att dyka, men jämfört med an dra sporter som ridning eller golf är det inte det. Man kan hitta mycket av utrustningen begagnat.

Till sin hjälp den här dagen har han elvaåriga Erika Alderlin och tioåriga Elinor Karlsson som säljer lotter, kakor och läsk för klubbens räkning.

– Det är kul och vi får dricksen, konstaterar Erika Alderlin som själv har provat att dyka en gång och gärna fortsätter.

Louise Voll Ercolino

0410-545 41

louise.voll.ercolino@allehandasyd.se

Trots ruskvädret var det enligt arrangörerna god uppslutning under lördagseftermiddagen när Sjösportens dag firades i Gislöv hamn.
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons