Dålig stämning gör att tekniska ställer in julbord

När politikerna i tekniska nämnden i Trelleborg bjöds in till det traditionella julbordet valde ledamöterna från s och sd att tacka nej.
Trelleborg • Publicerad 7 november 2008
Alf Hansson vill inte äta julbord med... Eric Samuelson (m), ordförande i tekniska nämnden... som inte heller fick med sig Leif Roos (sd) som också tackade nej på grund av dålig stämning i nämnden.
Alf Hansson vill inte äta julbord med... Eric Samuelson (m), ordförande i tekniska nämnden... som inte heller fick med sig Leif Roos (sd) som också tackade nej på grund av dålig stämning i nämnden.Foto: 

Enligt representanterna för s och sd är det den dåliga stämningen i nämnden som gör att de inte har någon lust att gå på julbord i år.

- Alla vi s-ledamöter valde att hoppa av från årets julbord , säger Alf Hansson (s), andre vice ordförande i nämnden. Det är så tråkig stämning i nämnden att vi inte känner för att gå på julbord.

Alf Hansson pekar bland annat på bråket kring sammanträdet i augusti där s hamnade på rejäl kollisionskurs med ordförande Eric Samuelson (m).

Leif Roos (sd) håller med om att stämningen vid sammanträdena inte är bra.

- Det är dåligt ledarskap i nämnden. Folk blir hindrade från att prata och det känns inte roligt att gå på julbord i år.

Så årets julbord har bokats av.

- Det är så att många tackade nej och då valde vi att ställa in, säger Eric Samuelson. Det är ju inte fel heller i besparingstider.

Eris Samuelson håller dock inte med om att det råder dålig stämning i nämnden.

- När det gäller sakfrågorna tycker jag vi har en bra och konstruktiv debatt. Sedan är det väl en annan sak att s-ledamöterna inte är nöjd med en del politiska beslut, som att lägga ut hämtningen av trädgårdsavfall på entreprenad.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.