Dalabadets camping kan bli privatiserad

Allianspolitikerna i fritidsnämnden vill arrendera ut Dalabadets camping till en privat näringsidkare. De anser att det är en förutsättning för att campingen ska utvecklas.
Trelleborg • Publicerad 11 februari 2008
Alliansen vill arrendera ut Dalabadets camping och butiken. Arkivbild: Claes Nyberg
Alliansen vill arrendera ut Dalabadets camping och butiken. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

Det framgår av en skrivelse som är undertecknad av åtta allianspolitiker från alla de sex partier som ingår i det styrande blocket i Trelleborg.

"Fritidsnämndens alliansgrupp anser att Dalabadets camping bör arrenderas ut" skriver nämndens ordförande Mats Svensson (kd) och Josefin Holmberg (c), Lars-Olof Flink (m), Ann-Christin Seehusen (fp), Lars Söderberg (spi), Benny Roth (mp), Kenneth Nilsson (kd) samt Gunnar Hedin (m).

Förslaget är ett av de första försöken från den styrande alliansen att förändra den kommunala verksamheten i Trelleborg mot att mer ska läggas ut på entreprenad. Ett av skälen till att man vill lägga ut just campingen kan vara att Skateholms camping redan drivs av en arrendator.

Ett argument för att lägga ut verksamheten på Dalabadet på en privat entreprenör är att fritidsnämndens verksamhet blir allt större och att resurserna behöver koncentreras på ett mindre antal enheter, menar de åtta politikerna. Den här åtgärden påverkar inte den fasta personalstyrkan, påpekar de också.

Enligt allianspolitikerna är det i dag inte många kommuner som bedriver campingverksamhet, utan den är i de flesta fall utarrenderad. "Ekonomiska skäl talar också för att en sådana lösning vore bättre för kommunen och dess invånare" menar de.

Arrendeavtalet bör skrivas så att inga naturintressen eller tillfartsvägar påverkas av förändringen, anser politikerna.

"Vi tror att en privat näringsidkare är en förutsättning för att vidareutveckla campingen och få gjort nödvändiga investeringar" skriver de.

Allianspolitikerna i fritidsnämnden avser att inom kort lägga fram förslag på att campingen ska läggas ut på entreprenad och hoppas att även andra partier ska ansluta sig till tanken.

"Vi är därför öppna för anbud och förslag för denna verksamhet" skriver de.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.