Annons

Dagsböter för portproblem

En 17-årig trelleborgare har av tingsrätten dömts till 30 dagsböter för skadegörelse. Han stod åtalad efter att ha förstört två glasrutor i ett försök att ta sig ut genom en port.
Trelleborg • Publicerad 22 mars 2002

En festkväll förra året begav sig pojken och hans kamrater till en kompis på CB Friisgatan. Men kompisen var inte hemma och gänget gav sig av. Men när de skulle lämna fastigheten kom 17-åringen på efterkälken. Kamraterna gick ut genom porten som stängdes. När 17-åringen sedan skulle ta sig ut fick han inte upp porten. Det medförde att han i sitt onyktra tillstånd slog med knytnäven på en fönsterruta. Rutan gick sönder och när 17-åringen väl kom ut omhändertogs han av två vakter i väntan på polis. Han erkände skadegörelsen och tingsrätten dömde honom att, förutom dagsböterna, även betala 1 215 kronor i skadestånd till fastighetsägaren.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons