Annons

Dags för nästa hall

– Vi ska väl inte slipa allting sen också?
Det är Mickael Björk som undrar. Han och kollegorna har nyss börjat lägga det näst sista lagret av golv i B-hallen.
Trelleborg • Publicerad 28 maj 2011
Sacha Starina, Mickael Björk och Eric Wahldén har precis börjat med det näst sista lagret golv. För hållfasthetens skull är det viktigt att få raderna raka.
Sacha Starina, Mickael Björk och Eric Wahldén har precis börjat med det näst sista lagret golv. För hållfasthetens skull är det viktigt att få raderna raka.Foto: Tomas Nyberg
Dörrarna har också bytts ut, för att höja brandsäkerheten.
Dörrarna har också bytts ut, för att höja brandsäkerheten.Foto: Tomas Nyberg
Målaren Rasmus Thorell finputsar. Den gröna färgen har bytts ut mot en grå nyans.
Målaren Rasmus Thorell finputsar. Den gröna färgen har bytts ut mot en grå nyans.Foto: Tomas Nyberg

Visst ska plywoodskivorna, särskilt anpassade för sportgolv, slipas även om det kan kännas övermäktigt när man ser den stora golvytan i B-hallen. Där pågår just nu en förvandling lik den som A-hallen fick i vintras. Akustikplattor, belysning, golv och sekretariat ska renoveras och räcken och pelare ska målas.

– Innebandyklubben har fått bestämma vilken färg det ska vara på golvet. Det blir blått med svarta målgårdar så att bollen syns ordentligt. Och så vita linjer, säger Mats Rengbo på fritidsförvaltningen.

Annons

Sist golvet lades om var 1994. När det bröts upp var det fukt i halva lokalen. Det gamla golvet ersätts nu av en ventilationsmatta, så kallat platongolv, ett lager skumgummi, plywood och så det översta laget, den blå mattan.

Arbetet började för tre veckor sedan och väntas vara klart den 17 juni. Målarna avslutar sitt jobb i dagarna och golvet ska vara på plats i mitten av nästa vecka. Då väntar linjemålning. Eftersom en del av de linjer som fanns förr har valts bort blir det ett renare utseende på planen. Förutom för innebandy kommer det också att bli linjer för badminton, volleyboll, basket och handboll – en nödvändighet eftersom skolorna ibland har gympalektion i hallen.

Förhoppningen är att stolarna på läktaren ska bytas ut innan den 17 juni, om bara ett beslut om finansieringen kan tas. Annars görs det förmodligen under sommaren.

– Vi håller också på att förhandla om nya klockor, både hit och till de andra hallarna på Södan, säger Mats Rengbo.

Han ser fram emot att renoveringen ska bli klar.

– Det kommer att bli ett lyft. Föreningarna kommer också att få det lättare att värva spelare.

Martin Strandberg
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons