Annons

Dags för ett politiskt beslut

– Kommunstyrelsen måste inom kort fatta beslut om vilken väg vi ska gå med hamnen. Det menar både Jan Isaksson (m), ordförande och Catherine Persson (s), vice ordförande, i Trelleborgs hamnbolags styrelse.
Trelleborg • Publicerad 11 juli 2008

– Det handlar om mycket pengar, men också om miljö, säger de båda som är överens om att en utbyggnad enligt planerna för hamnen och ringvägen innebär betydligt bättre miljö för Trelleborg som helhet.

– Dels hamnar färjorna mycket längre ut, dels slipper vi få genomfartstrafik genom staden, säger Jan Isaksson.

Annons

– Vissa fastigheter kan drabbas, men den här lösningen innebär stora fördelar för Trelleborg som helhet. Miljön bli bättre och vi får ett stort område ledigt för utbyggnad av bostäder och rekreation, säger Catherine Persson.

Alternativet, att inte bygga ut hamnen, innebär med stor sannolikhet att trafiken minskar och kanske flyttar till andra hamnar.

Finansieringen av utbyggnaden är en annan sak som diskuterats.

– Vi vill ta upp frågan om att kanske ta in externa ägare, säger Jan Isaksson, en tanke som Catherine Persson inte avvisar.

– Vi får diskutera det i vårt parti, säger hon. Att driva hamnen innebär ju också en risk för kommunen.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons