Annons

Dags för de yngsta att fatta klubban

Peter Forsbergs karriär tog slut på en presskonferens i Denver. Men i samma veva som legendaren ställer skridskorna på Hyllan tar en yngre generation sina första skär på Södan i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 19 februari 2011
Tränaren Jonas Kellander hjälper Simon Bytyci av södans is. "Det är första gången jag är med. Det är bara mina skridskor som ska slipas lite. Sen kan jag spela igen", säger Simon Bytyci.
Tränaren Jonas Kellander hjälper Simon Bytyci av södans is. "Det är första gången jag är med. Det är bara mina skridskor som ska slipas lite. Sen kan jag spela igen", säger Simon Bytyci.Foto: 

Trelleborg

Det passas, skjuts och fintas. Puckarna smäller mot sargen. Snön sprutar från skridskoskenorna när spelarna rundar så väl koner som varandra. Det är hockeyträning för Trelleborgs yngsta spelare.

Annons

Och för Simon Bytyci är det premiär, just den här dagen gör han sitt första träningspass.

– Det är lite svårt och lite lätt. Men jag har åkt skridskor innan i skolan med mina kompisar, säger han.

Vad är roligast med hockey?

– Att tricksa med pucken, säger Simon Bytyci.

Barnen som tränar hockey på tisdagar och lördagar är indelade i två grupper. Ett U8-lag för de lite äldre barnen och en hockeyskola för de allra yngsta.

I den sistnämnda gruppen leds träningen av Jonas Kellander från TIF Vikings.

– En vanlig lördag har vi nog en 70-75 ungar här i två grupper. Intresset är väldigt stort, vi hade kunnat fylla två ishallar utan problem, säger han.

Under hans ledning genomför barnen flera olika övningar. De övar start och stopp med korta intervaller. Senare sätts balanssinnena på prov när gruppen skrinnar längs den röda tekningscirkeln.

Efter en knapp timme är träningen slut. Konerna plockas in och barnen samlas kring Jonas Kellander.

– Nu tycker jag att ni har varit jätteduktiga hela gänget. Det är bara att köra på likadant nästa gång, säger han.

Annons

Tillsammans med sina föräldrar lämnar barnen ishallen. Tystnaden sänker sig över rinken. Jonas Kellander slår sig ned på avbytarbänken.

– Som gammal spelare är det väldigt kul att hålla på med detta. Och viktigast av allt är att ungarna har roligt. Det är ju det som alltihop går ut på, säger han.

Maria Bengtsson
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons