Annons

Dagmammor i nya rum

Fem dagmammor och 21 barn står – nästan – tysta framför ett hus. Femåriga Natalie kliver fram. Med ett högtidligt saxklipp kapar hon det blågula bandet som hängts upp framför dörren. Bäckalidgruppens nya samlingslokal är invigd.
Trelleborg • Publicerad 28 februari 2007
Natalie, fem år, fick äran att klippa bandet vid invigningen av den nya lokalen. bild: claes nyberg
Natalie, fem år, fick äran att klippa bandet vid invigningen av den nya lokalen. bild: claes nybergFoto: 

Lotta Eliasson är gruppledare och en av fem dagmammor i Bäckalidgruppen.

Med Pommac, godis och ballonger invigdes igår förmiddag deras nya samlingslokal, ett 70 kvadratmeter stort hus på Danska vägen 76.

Annons

Varje dagmamma har hand om fyra till fem barn. På tisdagar mellan klockan 9-15 ska alla barnen träffashär för att bland annat spela teater och lyssna på sagor.

Barnen får även äta tillsammans. Att äta ihop i en större grupp är bra träning för de lite större barnen inför förskolan, säger Lotta Eliasson.

– Det här är både en social och pedagogisk verksamhet.

Egentligen flyttade man in på Danska vägen redan för ett par månader sedan, men det tog lite tid innan man kände sig helt i ordning.

Bland annat skulle den gamla lokalen på Frans Malmrosgatan tömmas.

– Den förra lokalen var så liten. Där kunde vi bara vara en grupp åt gången. Det är trevligare nu när vi kan ses alla på en gång, säger Lotta Eliasson.

Markus Celander

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons