Annons

Dagiset Näktergalen flyttar

Det föräldrakooperativa dagiset Näktergalen flyttar till Valldammsgatan. Bakgrunden är att de lokaler där dagiset finns i dag på lasarettsområdet ska rivas.
Trelleborg • Publicerad 24 april 2002

Istället ska Näktergalen flytta in i lokalerna invid bowlinghallen på Valldammsgatan. Enligt planerna ska dagiset rymma två förskolegrupper om vardera tio barn. Byggnadsnämnden anser att ändringen i användning av lokalerna är en mindre avvikelse från planen, som är förenlig med planens syfte. Enligt planen får byggnaden bara användas för handel- och bostadsändamål, men förskolan bör inte innebära någon betydande olägenhet för grannarna, enligt byggnadsnämndens bedömning. Tidigare har det bland annat funnits en biljardhall i lokalerna med sena öppettider. Möjligheterna att med bil lämna och hämta barn på dagiset finns både från Norra Vallgatan och Humlegränden. De flesta barn kommer med buss till den nuvarande byggnaden på lasarettsområdet, enligt stadsbyggnadskontorets uppgifter. Byggnadsnämnden beviljade bygglov för att ändra användningen till förskola i lokalerna på sitt sammanträde i tisdags.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons