Annons

Dagens turister...

... kommer från Danmark Varje sommar i tio års tid har Inger La Cour och Svend Ernst från danska Århus semestrat i Skåne.
Trelleborg • Publicerad 29 juli 2003
BILD: MÅRTEN SVEMARK
BILD: MÅRTEN SVEMARKFoto: 

BILD:MÅRTEN SVEMARK - Vi syns Sverige er dejligt! bekräftar de innan de ger sig iväg till badstranden. Efter några timmars bilfärd pausar de i Trelleborg, för att sedan bege sig i riktning mot Ystad. De har precis stannat på parkeringen intill Ångkvarnen på Hamngatan, vecklar upp kartan och försöker finna några utflyktsmål. De har planerat att besöka Trelleborgen, se omgivningarna i Trelleborgs innerstad och försöka hinna med några historiska platser. - Det vi inte hinner med den här semestern får vi ta nästa sommar, säger Inger La Cour. Båda är eniga om att det är behagligt att åka runt i Skåne. Köra planlöst utan att ha något spikat program är deras metod för att uppleva delar av landskapet. Men det är inte bara platserna som uppskattas. De har en särskild förkärlek till fikapauserna. - Inget går upp emot att komma till Skåne några dagar varje år, äta våfflor och hjortronsylt, dricka kaffe och få en påtår, säger Inger La Cour. BILD: MÅRTEN SVEMARK Svend Ernst och Inger La Cour från Århus i Danmark passerade Trelleborg i går.

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons