Annons

Dagens turist kommer från Huskvarna

För familjen Fjell från Huskvarna kunde dagen inte varit mycket bättre. På denna, deras fjärde semesterdag, har bilen tagit dem till ett soligt Smygehuk.
Trelleborg • Publicerad 7 augusti 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Birgitta, Simon, Bengt, Jonatan och David Fjell har tagit Chevan ner från Huskvarna för att njuta av Skånes skönhet. BILD: CLAES NYBERG Vattnet är stilla nere vid strandkanten, doften från det lokala rökeriet känns i näsborrarna och allt är så där lugnt och stilla. - Vi har kommit via Malmö och Trelleborg och nu är vi här, säger pappa Bengt. Allt har gått helt perfekt och det är så underbart att det inte är sant. Familjen har valt att leva ett något annorlunda campingliv, utan husbil och husvagn. - Vi bor i bilen och i tält. Vi har en stor Chevrolet så det går bra, säger Bengt Fjell. - Ja, vi tycker det är viktigt att ungarna får vara med om det här. Vi lagar mat på gasolkök och så. Det ska inte vara för serverat, fyller frun Birgitta i. De har dessutom hunnit med en avstickare till Danmark för att få känna på "den danska atmosfären" och senare i dag ska de möta upp mormor och morfar i Skurup. - Det är roligt, för de har lärt oss älska Skåne och nu verkar våra ungar börja uppskatta det också. En backade ur redan innan vi åkte, men de andra badar och har kul, säger Birgitta. Och de yngre familjemedlemmarna verkar njuta minst lika mycket som de äldre. - Det är grymt, säger David och skuttar ner till vattenbrynet för att doppa tån vid Sveriges sydligaste spets.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons