Annons

Dagens turist kommer från Berlin

Henry Hoene och Kathrin Theimer från Berlin har just påbörjat fyra veckors cykelsemester i södra Sverige och som har svårigheter med att hitta turistbyrån.
Trelleborg • Publicerad 4 augusti 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG Vad gör ni i Trelleborg? - Vi kom med färjan från Rostock i går kväll och låg över på Skåre camping. Den ligger väldigt fint vid havet och det blev ett härligt dopp från bryggan. Nu har vi precis växlat pengar och ska iväg och titta på Trelleborgen. Vart går färden sedan? - Vi ska följa kusten österut och sedan norrut ända till Norrköping. Därefter tänker vi cykla längs Göta kanal och hälsa på släktingar i Göteborg. Sen bär det av hemåt igen. Varför cykelsemester i Sverige? - Vi tycker om Skandinavien. I fjor cyklade vi från Köpenhamn till Berlin och i år ville vi se Sverige och samtidigt besöka släktingar i Göteborg. Var har ni fått information om Trelleborg och Sverige? - Vi har två guideböcker om Sverige och ytterligare en om att cykla i Sverige. Men vi letar just nu efter turistbyrån. Vet du var den ligger?

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons