Annons

"Cyklister är inte så bra på regler"

TA har frågat fyra cyklister om hur det är att cykla i Trelleborg?
Trelleborg • Publicerad 9 augusti 2011
Pentti Nurmi:
Pentti Nurmi:Foto: 
Ann-Charlotte Andersson
Ann-Charlotte AnderssonFoto: 
Foto: 
Emil Rasmusson: – Det fungerar bra att cykla här, det är inga problem vare sig med folk som går eller som kör bil. Men cyklisterna själva är inte så bra på regler, många tar sig friheten att cykla hur som helst. I centrum finns tillräckligt med cykelbanor, men ut mot landet borde det finnas fler, där får man ofta cykla på vägen.
Emil Rasmusson: – Det fungerar bra att cykla här, det är inga problem vare sig med folk som går eller som kör bil. Men cyklisterna själva är inte så bra på regler, många tar sig friheten att cykla hur som helst. I centrum finns tillräckligt med cykelbanor, men ut mot landet borde det finnas fler, där får man ofta cykla på vägen.Foto: 
Sven och Birgit Nilsson:
Sven och Birgit Nilsson:Foto: 

Ann-Charlotte Andersson:

– Det är över lag bra och centralt tycker jag att det finns tillräckligt med cykelbanor. Cykelmoralen fungerar rätt så bra i stan, jag tycker inte att det är värre här än på andra ställen. Men de två senaste vintrarna har det inte varit så roligt att cykla.

Annons

Pentti Nurmi:

– I centrum är det lite för mycket trafik och många som går på cykelbanorna. Att korsa vägen är farligt, även om det är cykelövergångar, bilarna kör så fort. Jag brukar parkera på Stortorget, men det borde finnas fler cykelställ i centrum.

Sven och Birgit Nilsson:

– Det är jättebra, det finns bra cykelvägar från öster och väster och in till centrum. Men det borde finnas fler parkeringar vid gågatan, där fanns flera tidigare, säger Birgit Nilsson.

– Fotgängarna sköter sig inte så bra, det går lika många på cykelbanan som på gångbanan på C B Friisgatan, säger Sven Nilsson.

Emil Rasmusson:

– Det fungerar bra att cykla här, det är inga problem vare sig med folk som går eller som kör bil. Men cyklisterna själva är inte så bra på regler, många tar sig friheten att cykla hur som helst. I centrum finns tillräckligt med cykelbanor, men ut mot landet borde det finnas fler, där får man ofta cykla på vägen.

Maria Sällberg
Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons