Cyklist biten av hund

När mannen kom cyklande genom Villie i onsdags förmiddag blev han attackerad av en okopplad hund som bet honom i vänster ben.
Trelleborg • Publicerad 13 augusti 2009

TRELLEBORG. Han har nu anmält händelsen till polisen. Han beskriver hunden som en dobberman pincher och berättar att han fått sex märken på benet efter hundens tänder. Efteråt fick han åka till Trelleborgs Lasarett för att ta stelkrampsspruta.

Anmälan är rubricerad som brott mot lagen om tillsyn av hundar och katter. Om polisen går vidare med ärendet eller ej hänger på om händelsen är en engångsföreteelse. Det kan vara fråga om ett brott om det har hänt förut och det finns ett föreläggande om att hunden till exempel måste ha munkorg eller vara bunden.

– Det är ingen tvekan om att hundägaren är strikt skadeståndsskyldig. Men jag är inte säker på att det är ett brott, säger Ann-Christin Sjöbeck, förundersökningsledare vid polisen i Trelleborg.

Johan Silfversten Bergman
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.