Annons

Coop tar över efter Systemet

Anderslövsborna kommer även i fortsättningen att kunna köpa vin, öl och sprit i byn. När Systembolaget stänger tar Coop vid som ombud för beställningar och utlämning av dryckerna.
Trelleborg • Publicerad 13 november 2006
Inge Carlberg på Coop får efter årsskiftet ansvar för att hantera beställningar och utlämning av öl, vin och sprit i Anderslöv. BILD: CLAES NYBERG
Inge Carlberg på Coop får efter årsskiftet ansvar för att hantera beställningar och utlämning av öl, vin och sprit i Anderslöv. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Det var i våras som det stod klart att Systembolaget i Anderslöv hotades av nedläggning och i somras kom så beslutet. Den 30 december stänger butiken för gott men ett par dagar senare tar en ny era vid.

Då kan den som vill nämligen beställa och hämta sina flaskor på Coop i Anderslöv.

Annons

– Tanken är att det ska börja direkt efter helgen. Där ska inte bli något glapp, säger Yvonne Thörnrev, chef på Systembolaget i Trelleborg.

Kunderna har tillgång till exakt samma sortiment som i Systembolagets butik i Trelleborg. Beställningarna kommer till en början att köras ut ett par gånger i veckan och måste lämnas respektive hämtas under Systembolagets vanliga öppettider, alltså mellan klockan 10 och 18. Är intresset stort kan det bli aktuellt med fler leveranser.

– Vi prövar detta under vinterhalvåret. Sedan får vi se, säger Yvonne Thörnrev.

För Coops del innebär detta att man får ansvar för att kolla legitimation samt att man kan förvara de alkoholhaltiga varorna på ett säkert sätt. Butiken tjänar en del pengar på hanteringen och lockar kanske in fler potentiella kunder. Men det är enligt butikschefen Inge Carlberg, inte huvudskälen till att man vill agera ombud för Systembolaget.

– Vi vill tillgodose våra kunder med den service som behövs för att man ska vilja bo kvar i samhället, säger Inge Carlberg.

Hur servicen kommer att se ut i slutändan är upp till kunderna.

– Det är beroende av hur Anderslövsborna ställer upp på detta, säger Inge Carlberg.

Magnus Aspegren

0410-545 31

magnus.aspegren@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons